Serviciul israelian de securitate Shin Bet a precizat marți (07.04.2020) că a arestat un cetățean israelian, care ar fi luat legătura cu agenți ai servciilor de informații iraniene și căruia i s-a cerut să lucreze împotriva țării sale, potrivit The Times of Israel.

Suspectul, al cărui nume este plasat sub anonimat, a fost trimis în judecată de către un tribunal israelian, după ce a fost arestat cu aproape o lună în urmă, la 16.03.2020.

Potrivit serviciului de securitate, ofițerii de legătură iranieni ai bărbatului i-au cerut acestuia să efectueze atacuri teroriste împotriva țintelor israeliene, să ofere informații despre sistemul de apărare israelian, să recomande modalități de a semăna și propaga conflict și discordie în societatea israeliană și să-i localizeze pe israelienii arabi care ar putea fi interesați să lucreze pentru Iran.

Serviciul israelian a declarat că bărbatul a făcut mai multe călătorii în străinătate pentru a se întâlnii cu reprezentanți ai serviciilor de la Teheran, printre care un cetățean libanez, Khaled Yamani, care este membru al Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP) și despre care Shin bet afirmă că lucrează în numele Iranului.

„În timpul acestor călătorii, el a primit fonduri, instruire, instrumente de criptare și coduri pentru a putea menține contactul cu ei într-un mod conspirat”, au afirmat oficiali ai Shin Bet.

Serviciul de securitate israelian a mai precizat că acest caz de spionaj indică, de asemenea, legături tot mai puternice între Iran și FPEP și arată eforturile acestora de a spiona și desfășura activități teroriste în Israel.

Sursă articol: timesofisrael.com

Sursă foto: sephardic.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.