În perioada 5 – 15.05.2021, un pluton de militari specialişti CIMIC, din cadrul Batalionului 1 CIMIC al Statului Major al Forţelor Terestre, a participat, în contextul exerciţiului „JUSTICE SWORD 21”, la activităţi de instruire în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă de la Smârdan, se arată într-o postare pe Facebook a Forțelor Terestre Române.

Militarii au desfăşurat activităţi specifice în sprijinul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, exersând funcţiile-cheie ale CIMIC, printre care, realizarea legăturii forţelor militare cu mediul civil, acordarea sprijinului forţelor militare, respectiv, acordarea sprijinului actorilor civili şi mediului acestora.

Specialiştii au desfăşurat, cu profesionalism, în cadrul centrului CIMIC organizat, activităţi pentru crearea unui mediu favorabil îndeplinirii misiunilor forţelor militare.

„JUSTICE SWORD 21” este un exerciţiu tactic, de tip LIVEX (exerciţiu tactic întrunit, cu trageri reale), care foloseşte un scenariu fictiv şi are ca principal scop îmbunătăţirea capacităţii structurilor militare de a planifica, conduce şi desfăşura acţiuni de luptă în context multinaţional şi întrunit.

Exerciţiul validează capacitatea comandanţilor de nivel tactic de a controla şi sincroniza, în timp şi spaţiu, manevra unităţilor organice şi totodată de a integra şi coordona acţiunile specifice desfăşurate de structurile primite în sprijin.

Surso foto: facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.