Spania trimite o baterie de rachete sol-aer și aproximativ 100 de militari la misiunea de prezență avansată a NATO din Letonia, alăturându-se celor aproximativ 500 de compatrioți deja prezenți în statul baltic, a informat sâmbătă El Pais .

Ministerul spaniol al apărării „planifică să desfășoare în Letonia o baterie de NASAMS sol-aer” sau Sistemul avansat norvegian de rachete sol-aer, a spus El Pais , în timp ce NATO își consolidează prezența în regiunea baltică în fața ofensivei Rusiei din Ucraina.

Angajamentul nostru față de NATO este total”, a declarat ministrul Apărării, Margarita Robles, televiziunii spaniole în abordarea raportului.

Avem trupe în prezent în Letonia și, de asemenea, în Lituania, avem navele noastre în Marea Mediterană”, a spus Robles, subliniind „pregătirea maximă” a Madridului de a-și intensifica contribuția la demonstrația de forță a Alianței militare occidentale, menită să descurajeze potențialul. Incursiuni rusești în fosta sa zonă de influență din epoca sovietică.

Robles a făcut aceste declarații în timp ce participa la o paradă militară de ziua forțelor armate în orașul nordic Huesca, înainte de aniversarea a 40 de ani de la încorporarea Spaniei în NATO la 30 mai 1982.

După ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, Spania a anunțat că va trimite 150 de trupe suplimentare în Letonia pentru a întări un contingent inițial de 350 de oameni desfășurat în 2017, în timp ce NATO a răspuns la anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 prin desfășurarea unor grupuri de luptă pe flancul estic al corpului.

De asemenea, Spania s-a angajat după invazia rusă să furnizeze Ucrainei echipamente militare ofensive, după ce a sugerat inițial că va furniza sprijin militar doar ca parte a unui pachet UE.

Când apărăm Ucraina, ne apărăm valorile democrației”, a spus Robles, adăugând că Madridul a făcut acest lucru împotriva „cruzimiilor” regimului rus.

Sursă foto: inspain.news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.