Forţele armate siriene au anunţat recent că au interceptat mai multe rachete israeliene în timpul raidurilor care au vizat orașul portuar Latakia, în apropierea unei baze aeriene a Rusiei.

Siria acuză Israelul că a lansat alte atacuri cu rachete. Într-o declarație a armatei siriene se precizează că atacurile aeriene au fost înregistrate miercuri (05.05.2021) la scurt timp după ora 02:00 şi au lovit mai multe zone de-a lungul coastei Latakiei, în sud-vest, potrivit Reuters.

Un civil a fost ucis și șase au fost răniți în urma loviturilor despre care armata a spus că au afectat o fabrică de materiale plastice din oraș. „Apărările noastre aeriene au interceptat rachetele agresorilor și au doborât unele dintre ele”, se arată în comunicatul armatei. Presa de stat a mai relatat că atacul israelian a lovit și orașul Hifa, la est de orașul-port Latakia, dar și oraşul Masyaf din provincia Hama.

Militarii israelieni nu au comentat acuzaţiile. Deși loviturile israeliene din ultimii ani au vizat multe părți ale Siriei, rareori au lovit Latakia, aflat în apropierea principalei baze aeriană ruse Hmeimim. Raidul israelian a lovit şi mai multe zone din orașul Jabla, în nord-vestul provinciei Latakia, un bastion al sectei minoritare alawite a președintelui sirian Bashar al Assad, care domină armata și forțele de securitate.

Sursă foto: sabcnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.