Înalta Curte de Casație și Justiție a României a admis cererea formulată de Damen Schelde Naval Shipbuilding BV și a dispus sesizarea Curții Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 4 alin. (2) teza finală din Legea nr. 554/2004.

Decizia a fost luată în dosarul în care Damen a contestat modul în care Curtea de Apel a închis dosarul prin care constructorul francez Naval Group și Șantierul Naval Constanța au fost declarați câștigători în iulie 2019 în programul „Corveta multifuncțională”.

La începutul lunii februarie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au respins acțiunea promovată de Damen Schelde Naval Shipbuilding BV (fostul şantier naval Royal Schelde al Marinei Regale Olandeze) în dosarul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale.

Amintim că la începutul lunii iulie 2019, în urma unor proceduri specifice, MApN a anunţat că oferta câştigătoare a contractului de achiziţie a celor patru corvete multifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa.

Sursă foto: naval-group.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.