În Khmelnytsky (vestul Ucrainei), Serviciul de Securitate Ucrainian (SBU) a documentat activitățile ilegale ale unui grup organizat ai cărui membri au încercat să creeze un fals consiliu municipal pentru a agita situația socio-politică din regiune, informează SBU într-un comunicat din data de 30.10.2020.

Conform versiunii preliminare a anchetei agențiilor de securitate, membrii grupului, din care fac parte mai mult de 10 persoane, au organizat o întâlnire unde au creat așa-numitul guvern local al Republicii Ucraina – „Consiliul orașului Khmelnytsky”. Aceștia și-au ales „președintele” și „deputații” pseudo-formațiunii și au anunțat lichidarea actualului organ de administrație locală, Consiliul municipal Khmelnytsky. Pentru a conferi legitimitate mișcării, grupul a elaborat și semnat și documentele fondatoare ale falsei organizații.

Anchetatorii din cadrul serviciului au descoperit că liderul grupului a difuzat informații pe pagina sa de pe o platformă de socializare, cerând publicului să se alăture „noului consiliu orășenesc” pentru a exercita „adevărata” autonomie locală.

În timpul perchezițiilor în apartamentele inculpaților și la locul falsei adunări constituente, oamenii legii au găsit documente care confirmă activitatea ilegală.

În cadrul procesului penal inițiat de anchetatorii SBU în temeiul art. 109 din Codul penal al Ucrainei (acțiuni care vizează schimbarea forțată, răsturnarea ordinii constituționale sau preluarea puterii de stat), se desfășoară o anchetă pentru a aduce în fața justiției toate persoanele implicate în activitățile ilegale, se arată în comunicat.

Sursă foto: facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.