Germania se confruntă cu amenințări teroriste, extremiste și de spionaj din ce în ce mai mari – au susținut ieri în Bundestag șefii serviciilor de informații, relatează Rador. Ei au atras atenția în mod deosebit asupra atacurilor cibernetice.

Președintele Serviciului de Informații Externe al Germaniei, BND, a subliniat că situația la nivel global s-ar putea schimba foarte repede și că Berlinul trebuie să fie capabil să reacționeze rapid. El a pus accentrul pe amenințările generate de folosirea noilor tehnologii în cursa înarmării.

BND a devenit ţinta unor critici pentru că, la fel ca alte servicii de informaţii externe, nu a anticipat avansarea rapidă a mişcării islamiste talibane în Afganistan.

Preşedintele Agenţiei de Contrainformaţii Militare a Germaniei (MAD), Martina Rosenberg, a atenţionat că există îngrijorări în creştere cu privire la ameninţările pe care le constituie extremismul de extremă dreapta în rândul forţelor armate ale Germaniei. „Societatea se schimbă şi se radicalizează, iar aceasta are de asemenea o influenţă asupra personalului din armată”, a spus ea.

Potrivit MAD, numărul de persoane suspectate de extremism de extremă dreapta din rândul militarilor germani a crescut de la 363 la 477 între 2019 şi 2020.

Președintele Oficiului german pentru Apărarea Constituției a arătat că în viitor extremiștii vor exploata subiecte polarizante pentru a-şi promova pozițiile antidemocratice în rândul clasei de mijloc a societății.

Corpul de control format din 9 membri se reuneşte în mod normal în secret şi monitorizează activitatea serviciilor de informaţii. Doar o dată pe an membrii îi chestionează public pe şefii celor trei servicii de informaţii ale Germaniei.

Sursă foto: Der Tagesspiegel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.