Moscova și Beijingul se așteaptă să atingă un nou record în comerțul bilateral până la sfărșitul anului 2021, cu o cifră de afaceri de 200 de miliarde de dolari pe termen lung, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-un articol al oficialului publicat pe Rossiyakaya Gazeta, informează TASS.

Articolul este dedicat celei de-a 20-a aniversări a Tratatului sino-rus de bună vecinătate și cooperare amicală.

„China este cel mai mare partener comercial al nostru. În 2020, dinamica în acest domeniu a fost afectată negativ, deși nu radical, de pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, observăm o recuperare rapidă a volumelor. Există toate motivele pentru a ne aștepta la obținerea unui nou record ridicat până la sfârșitul anului 2021, dar și pe termen lung – vizând nivelul țintă de 200 miliarde de dolari, stabilit de șefii de stat”, a spus el.

Potrivit lui Lavrov, legăturile economice și comerciale sunt cea mai importantă componentă a relațiilor ruso-chineze, în conformitate cu articolul 16 din Tratatul de bună vecinătate și cooperare amicală. Ministrul a menționat că, din 2001, cifra de afaceri comercială în termeni de cooperare bilaterală a crescut de aproape 14 ori și în ultimii trei ani a depășit în mod constant 100 de miliarde de dolari.

Sursă foto: rador.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.