Acuzațiile cu privire la presupusul bombardament au fost aduse de către reprezentanții autoproclamatei Republici Populare Luhansk. Aceștia susțin că forțele ucrainene ar fi folosit mortiere, lansatoare de grenade și o mitralieră, anunță Reuters.

“Forțele armate ale Ucrainei au încălcat în mod crud regimul de încetare a atacurilor, folosind arme grele, care, conform acordurilor de la Minsk, ar trebui retrase”, se arată în comunicatul transmis.

Potrivit Reuters, gravitatea incidentelor nu a fost încă stabilită, neputând fi precizat dacă există sau nu victime. Nu a existat o reacție imediată din partea Ucrainei sau a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care monitorizează situația din estul Ucrainei.

Într-o declarație făcută marți, Vladimir Putin a vorbit despre “un genocid” în estul Ucrainei și a lăsat de înțeles că retragerea trupelor de la granițele acestei țări ar depinde de evoluția conflictului cu republicile separatiste. O escaladare a conflictului dintre separatiștii susținuți de ruși și guvernul de la Kiev ar putea alimenta tensiunile dintre Rusia și Occident, într-un moment deja foarte instabil.

Agențiile de informații din SUA au transmis anterior că Rusia ar putea inventa un pretext pentru a “justifica” o invazie a Ucrainei, potențial prin producerea unor videoclipuri de propagandă care ar ilustra un fals atac.

Sursă foto: AP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.