Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a participat la secvența de instruire întrunită din cadrul Exercițiului ANACONDA-20, desfășurată la Centrul de Instruire al Forțelor Aeriene din Ustka, Polonia.

Alături de el a mai participat locțiitorul pentru operații și instrucție, generalul-maior Gheorghiță Vlad, comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite, generalul-maior Dorin Ioniță, și șeful Direcției operații, generalul de brigadă Ciprian Marin.

Exercițiul ANACONDA, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, este un eveniment de instruire al Armatei Poloneze, care are ca scop menținerea capacității de răspuns în fața oricărei amenințări, prin îndeplinirea cerințelor NATO, scrie șeful SMAp.

La această activitate au participat din partea statului polonez președintele Andrzej Duda și ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak.

Exercițiul ANACONDA se desfășoară la fiecare doi ani, fiind organizat de forțele armate poloneze începând cu 2006,. Cea mai amplă ediție a fost în 2016, când au avut loc cele mai mari manevre militare din Polonia după 1989, cu participarea a peste 31.000 de militari din 23 de țări.

Sursă foto: mndse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.