Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a transmis un aviz de înaltă trădare și încălcare a egalității cetățenilor pe criterii de rasă, naționalitate sau preferințe religioase, unui expert din zona politico-militară, care este suspectat pentru activități subversive pro-ruse, precizează SBU într-un comunicat.

În prezent, expertul este reținut în conformitate cu art. 208 din Codul de procedură penală al Ucrainei.

În cadrul anchetei preliminare, SBU a constatat că un rezident din Kiev a creat o rețea formată din mai multe resurse web (comunități de rețele sociale, canale YouTube) și bloggeri individuali finanțați de Rusia, prin care deservea interesele actorilor ruși.

Utilizând resursele de mai sus, propagandistul pro-rus a răspândit conținutul comandat de agențiile de știri Russian Channel One și News Front, mai explică SBU.

În același timp, expertul a participat personal la transmisiuni live de emisiuni ce vizau dezbateri pe teme politice pe canalele de televiziune ruse interzise în Ucraina, comentând subiecte delicate cu scopul de a agita publicul, pentru recompense financiare.

Se pare că acțiunile suspectului în mass-media vor fi catalogate drept acțiuni de încălcare a integrității teritoriale și de afectare a capacităților de apărare.

Potrivit ofițerilor SBU, activitatea subversivă a avut drept scop lezarea securității naționale a statului ucrainean. Examinările psihologice sunt în curs de desfășurare, în vederea obținerii de dovezi suplimentare privind premeditarea acțiunilor celui în cauză, mai explică SBU în comunicat.

Sursă foto: facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.