Șapte candidați au intrat în cursa pentru contractul estimat la 2,15 miliarde de lei, pus la bătaie de Ministerul Apărării Naționale pentru modernizarea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu. Printre constructorii partipanți la licitație se numără companii din România, Italia, Turcia și Spania, informează economica.net.

Cei șapte candidați sunt pentru modernizarea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu:

  1. Asocierea Bog’Art – Aduro Impex – Strabag;
  2. Asocierea Astaldi – GSP Offshore;
  3. Concelex SRL;
  4. Asocierea Electrogrup – Makyol;
  5. Kolin;
  6. FCC Construccion;
  7. Asocierea Porr Construct – Rizzani de Eccher – ICM.

Candidaturile urmează să fie evaluate până pe 28 decembrie 2021, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Mai departe, candidații selectați vor fi invitați să depună ofertele propriu-zise.

MApN a lansat, la 06.03.2021, licitația pentru achiziția de „Servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru un contract clasificat secret de serviciu pentru Realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu”.

Licitația vizează lucrări de construcții de aerodromuri, piste de decolare și de aterizare și suprafete de manevrare. Achiziția este finanțată din fonduri de la bugetul statului. Durata contractului este de 106 luni (aproape nouă ani).

Un proiect de investiții de peste 12 miliarde de lei la Baza 57 din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu a  fost aprobat în ultima ședință a guvernului Dăncilă din toamna lui 2019. Investiția presupune realizarea noii infrastructuri și a unor construcții noi (în general hangare și ateliere, clădiri administrative și clădiri cu funcțiuni complementare), care să permită funcționarea în condiții optime a zonei operaționale noi, precum și integrarea și dezvoltarea celor existente la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, pentru forțele aeriene naționale și partenerii strategici.

Proiectul, ce ar urma să se desfășoare pe o perioadă de 20 de ani, include și investiții în infrastructură, spații de cazare, dar și unități medicale și de învățământ.

După finalizarea tuturor investițiilor, baza aeriană de la Kogălniceau ar ajunge una dintre cele mai mari baze NATO din Europa de Est și va putea găzdui 10.000 de militari aliați.

Sursă foto: ordinea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.