Astăzi are loc Consiliul Suprem al Uniunii Statale dintre Belarus şi Rusia, în format online, conform Tass, citat de Monitorul Apărării.

Cei doi lideri, Vladimir Putin şi Alexander Lukashenko, ar putea aproba mai multe documente pentru „implementarea Tratatului Uniunii Statale pentru perioada 2021 – 2023, care prevede 28 de programe de uniune, printre care uniformizarea legislaţiei în anumite domenii, construirea unei pieţe comune pentru energie şi transport spaţial, o politică comună pentru industrie şi agricultură.

De asemenea, cele două state vor să adopte documente care să ducă la o doctrină militară unică şi politici unice pentru migrare” conform serviciului de presă al Kremlinului.

Summitul va analiza şi cooperarea în domeniile economic şi al comerţului între cele două state, mai arată sursa citată.

Întâlnirea are loc pe fondul îngrijorărilor NATO legată de situaţia de la graniţa Poloniei cu Belarusul, după ce,  în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, 3 militari în uniformă din Belarus, înarmați, au trecut graniţa în Polonia.

Serviciile speciale poloneze au calificat incidentul drept o „provocare”.

NATO a luat act de escaladarea situaţiei de la graniţa Poloniei cu Belarusul: „Suntem îngrijoraţi de escaladarea situaţiei de la graniţa Poloniei cu Belarusul. Cerem Belarusului să respecte legile internaţionale”, se arată în comunicatul Alianței.

De asemenea, Uniunea Europeană acuză guvernul din Belarus că a facilitat crearea unei rute prin care emigranţii pot trece frontierele către statele vecine membre, ca răspuns la sancţiunile impuse pentru nerespectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor de către preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

Sursă foto: Riddle Russia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.