Un sistem rusesc de rachete sol-aer Buk a fost mutat într-o nouă locație, în vecinătatea satului Maslovka, lângă Voronezh, la mică distanță de granița cu Ucraina, anunță Defence Blog.

Pe rețelele sociale au fost publicate mai multe postări care confirmă faptul că Rusia își desfășoară din nou trupele lângă granița cu Ucraina.

Pe unele platforme de socializare, cum ar fi TikTok, au fost distribuite zeci de videoclipuri care au arătat trenuri încărcate cu echipamente militare rusești, inclusiv sistemul de rachete sol-aer Buk.

Twitter

După ce au analizat videoclipurile, analiștii de la Conflict Intelligence Team au ajuns la concluzia că cel puțin un complex Buk – o divizie – ar putea fi amplasat în gara Maslovka. Se observă că numerele vehiculelor de luptă sunt acoperite cu vopsea.

„Aceste date ne permit să concluzionăm că, în ciuda negocierilor dintre Biden și Putin, concentrarea trupelor ruse în apropierea zonelor controlate de autoritățile ucrainene continuă”, se arată în mesajul celor de la Conflict Intelligence Team.

“BUK” este un sisteme de rachete sol-aer autopropulsate, cu rază medie de acțiune, dezvoltate de Uniunea Sovietică și statul său succesor, Federația Rusă, și concepute pentru a contracara rachetele de croazieră, bombele inteligente, sistemele fixe și rotative, avioane ori vehicule aeriene fără pilot.

Rușii, până în prezent au dislocat aproximativ 120.000 de soldați în jurul Ucrainei și își sporesc activitățile de colectare de informații, potrivit ultimei evaluări militare ucrainene. Aceste cifre includ 98.000 de trupe terestre și 22.000 de forțe aeriene și navale.

Sursă foto: Black News

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.