Armata Rusă va primi în următorii ani un vehicul robotizat mobil multifuncțional pentru a proteja și a ajuta trupele în timpul misiunilor de recunoaștere cu radiații, chimice și biologice.

Potrivit locotenentului general Igor Kirillov, robotul MRK-RKhBZ are două sisteme robotizate la sol, două drone Orlan-10 și echipamente detașabile.

Sistemul este, de asemenea, echipat cu tehnologie de control și transfer de date rezistentă la blocaje, permițând vehiculului să efectueze recunoașterea radiațiilor și chimice la o distanță de până la șase kilometri.

În prezent, aflată în teste preliminare, platforma de ultimă generație își poate îndeplini sarcinile atât automat, cât și sub controlul unui operator. Dronele sale de transfer de date au, de asemenea, o rază de funcționare de 25 de kilometri.

Alte dezvoltări de recunoaștere a radiațiilor

Pe lângă robotul MRK-RKhBZ, Rusia dezvoltă vehiculul avansat de recunoaștere cu radiații, chimice și biologice RKhM-9, care va fi folosit de soldații ruși „în următorii ani”.

Bazat pe vehiculul Taifun-K, platforma avansată folosește un nou sistem de instrumente pentru o viteză și o gamă de recunoaștere îmbunătățite. De asemenea, sistemul va face posibilă efectuarea de misiuni la altitudini de până la 300 de metri.

Kirillov a spus că sistemul, care poate face fotografii și videoclipuri zi și noapte, a fost deja dezvoltat.

RKhM-9 va fi integrat și cu o dronă, care poate fi „utilizată în alte scopuri, dacă este necesar, în procesul de realizare a măsurilor de protecție împotriva radiațiilor, chimice și biologice”.

Sursă foto: The Courier

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.