Mai multe explozii au fost înregistrate luni dimineață în districtul Shevchenko din centrul Kievului, capitala Ucrainei, relatează Unian.net. Tot luni au fost anunțate explozii și în orașul vestic Lvov, aproape de granița cu Polonia, potrivit The Guardian.

Imaginile postate pe social media arată că exploziile proiectilelor au avut loc în parcuri și intersecții aglomerate din centrul Kievului.

Sunt primele atacuri asupra celor două mari orașe după luni întregi.

Opt persoane au fost ucise și alți 24 de civili au fost răniți în urma atacului cu rachete asupra cartierului Shevchenkivskyi din Kiev, informează Rostislav Smirnov, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, citat de Nexta TV.

După anunțarea unei alerte de raid aerian, mai multe explozii au tunat în centrul capitalei. Pericolul unui atac aerian a fost anunțat inițial la ora 6:47, iar după ora 8 dimineața, 3-4 explozii au răsunat la Kiev. Acest lucru a fost raportat de o serie de personalități politice locale.

Exploziile au fost confirmate de primarul orașului Vitali Klitschko. „Câteva explozii în cartierul Shevchenkovski – în centrul capitalei. Toate serviciile sunt pe drum”, a spus el pe Telegram. Klitschko a mai subliniat că va anunța detaliile mai târziu.

Rusia nu și-a asumat public atacul asupra capitalei Ucrainei, dar exploziile sunt înregistrate la doar două zile după ce podul rusesc care leagă Crimeea de Rusia a fost atacat.

„Una dintre rachetele de la Kiev a căzut lângă monumentul lui Grushevsky de pe strada Volodymyrska. Salvatorii lucrează”, a scris și Anton Gerashchenko, consilier al șefului Ministerului Afacerilor Interne, pe canalul său Telegram.

Potrivit postului public de radio și televiziunea Suspilne, citate de The Guardian, o explozie ar fi fost auzită în apropierea unei gări din oraș.

Sursă foto: www.20min.ch

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.