Potrivit celor mai recente declarații ale președintelui României, Klaus Iohannis, din 27.04.2020, țara noastră va oferi sprijin Republicii Moldova în lupta cu noul coronavirus. După o întâlnire cu premierul și mai mulți miniștri au fost luate o serie de decizii printre care și cea de a oferi „un ajutor pentru cetățenii Republicii Moldova”.

„În Republica Moldova situația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova – va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante”, a  precizat președintele Iohannis.

Prima măsură va presupune trimiterea unei echipe medicale în Republica Moldova, pentru a oferi sprijin în spitale, precum și medicilor moldoveni pentru a face față mai ușor pandemiei.

Cea de-a doua măsură stabilită în discuțiile cu Guvernul, este de a trimite măști, echipamente sanitare, materiale de protecție și medicamente din rezerva României, pentru a contribui la combaterea efectelor epidemiei.

Sursă foto: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.