În anul 2020, contraspionajul militar din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit 3 spioni, 15 agenți inamici, 40 de membri ai grupărilor armate ilegale și, de asemenea, a prevenit o serie de atacuri teroriste în estul Ucrainei, se menționează într-un comunicat al instituției, citat de CyberȘtiri.

Conform documentului, de la începutul anului, în baza materialelor furnizate de către Departamentul de contraspionaj militar al SBU, au fost luate 47 de hotărâri judecătorești definitive, printre care se numără și 4 condamnări pentru înaltă trădare.

Departamentul a descoperit, de asemenea, 132 de încălcări ale regimului armelor și munițiilor, inclusiv 4 depozite ilegale de arme și muniție.

Ofițerii ucraineni de contraspionaj au confiscat 4 sisteme portabile de rachete antiaeriene, 11 rachete ghidate, peste 120 de lansatoare de grenade antitanc, aproape 3.000 de grenade, peste 540 de mii de obuze, mine și cartușe pentru arme de calibru mic.

În cursul anului 2020, Departamentul de contraspionaj militar al SBU a devoalat 73 de tentative de a obține informații secrete din domeniul apărării întreprinse de cetățeni străini.

Totodată, 269 de funcționari au fost aduși în fața justiției pentru încălcarea legislației privind protecția secretelor de stat.

Eforturile Departamentului au condus la evitarea unor pierderi economice de peste 9 miliarde de grivne (aproximativ 260 de milioane de euro), fiind împiedicată înstrăinarea ilegală a peste peste 26.000 de hectare de teren aparținând ministerului ucrainean al apărării.

Sursă foto: 112.international

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.