Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a documentat și deconspirat activitățile unei rețele informative ale Serviciului Federal de Securitate din Federația Rusă (FSB), care opera în regiunea Kherson, sub coordonarea unui fost angajat al administrației regionale, a precizat SBU vineri (21.08.2020) într-un comunicat.

Ofițerii de contrainformații ai SBU au stabilit că cetățeanul ucrainean a fost recrutat de un angajat al FSB în timpul unei călătorii, din 2015, pe teritoriul anexat al Crimeei.

SBU explică faptul că cetățeanul ucrainean, o femeie, ar fi primit sarcini privind culegerea de informații privind obiectivele militare și personalul SBU. De asemenea, aceasta a mai avut ca sarcină studierea situației socio-politice din regiunea de sud a Ucrainei și furnizarea de informații despre activitățile administrației locale, a fundațiilor și ONG-urilor, precum și cu privire la anumiți politicieni și persoane publice loiale Moscovei.

Fostul funcționar a recrutat alți cetățeni ucraineni pro-ruși din Kherson pentru a-și îndeplini sarcinile primite. Acesta a transmis informațiile către ofițerul de legătură al serviciul de spionaj rus prin canale electronice., dar și cu ocazia unor întâlniri din timpul călătoriilor sale pe teritoriul anexat din Crimeea și la Moscova, se mai arată în comunicat.

În urma perchezițiilor, încă în desfășurare, la reședințele membrilor rețelei, s-au descoperit echipamente informatice și dispozitive de stocare electronice cu ajutorul cărora au fost prelucrate datele transmise la Moscova, precum și materiale de propagandă ruse și ruble, informează SBU.

Sursă foto: 112.international

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.