Teroriștii Palestinieni din Fâșia Gaza au lansat miercuri (06.05.2020) o rachetă în Israel, care a aterizat într-un câmp deschis, fără a provoca vreo victimă sau daune materiale, a precizat armata israeliană (IDF). Ca răspuns la acțiunea palestinienilor, tancuri ale IDF au înconjurat trei dispozitive militare ale Hamas în Fâșia Gaza.

Armata a mai precizat că, deoarece proiectilul a fost detectat că se îndrepta spre o zonă deschisă, nu au fost activate sirenele de avertizare, dar oamenii au fost anunțați prin SMS.

În ultimele săptămâni a avut loc o calmare a ostilităților, atât Israelul, cât și palestinienii s-au concentrat pe combaterea focarului de coronavirus. Israelul și gruparea teroristă Hamas, care guvernează Gaza, au negociat, de asemenea, un posibil schimb de prizonieri.

Ideea unei înțelegeri pentru a returna doi cetățeni israellieni și trupurile a doi soldați IDF ar fi apărut după ce negocietorul șef al guvernului israelian a notificat familiile acestora cu privire la posibilitatea unui schimb de prizonieri

Întâlnirea de miercuri dintre Yaron Blum și familiile sergentului Oron Shaul și locotenentului Hadar Goldin, ambii uciși în acțiune în timpul războiului din Gaza din 2014, a venit după ce prim-ministrul Benjamin Netanyahu a convocat comitetul ministerial responsabil pentru întoarcerea captivilor israelieni, în vederea dezbaterii acțiunilor prin care ar putea ajunge la un schimb de prizonieri cu Hamas.

Hamas a spus că pentru a avea loc o astfel de înțelegere, Israelul trebuie să elibereze mai întâi toți adolescenții, femeile și vârstnicii prizonieri. Reamintim că în acordul de schimb de prizonieri din 2011, de la Gilad Shalit, au fost eliberați peste 1.000 de condamnați pentru terorism în schimbul unui singur soldat IDF.

Sursă articol și foto: timesofisrael.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.