Luni (03.08.2020), avioane de luptă israeliene au atacat mai multe poziții ale Hamas din centrul și sudul Fâșiei Gaza, a declarat armata israeliană (IDF) la câteva ore după ce palestinienii au tras cu o rachetă înspre teritoriul israelian. Racheta lansată de forțele palestiniene a fost interceptată de sistemul Iron Dome al armatei, conform IDF, scrie The Times of Israel.

Armata israeliană a precizat că avioanele au atacat o fabrică de ciment folosită la construcția infrastructurii și a facilităților subterane ale grupării Hamas.

Racheta lansată de palestinieni a declanșat sirenele în comunitățile israeliene de la nord-est de Gaza, trimițând zeci de mii de rezidenți la adăposturi. Sirenele s-au auzit în Sderot, precum și în comunitățile mai mici din Ibim, Erez, Or Haner și Nir Am din regiunea Sha’ar Hanegev.

„O lansare de rachetă a fost detectată de pe teritoriul Fâșiei Gaza către Israel, care a fost interceptată de sistemul de apărare aeriană”, a menționat IDF. Un fragment din racheta interceptată de Iron Dome ar fi lovit un vehicul din sudul orașului Sderot, fără, însă, a provoca victime.

Atacul a avut loc la scurt timp după ce generalul de brigadă Nimrod Aloni a preluat funcția de șef al Diviziei Gaza al armatei israeliene. Într-o ceremonie la sediul diviziei din Reim, Aloni a preluat funcția de la generalul de brigadă Eliezer Toledano.

A fost prima dată în ultima lună când au fost executate atacuri cu rachetă spre Israel din Fâșia Gaza. Pe 05.07.2020, teroriștii din enclavă au tras trei rachete înspre sudul Israelului. Ca răspuns, IDF a bombardat o serie de ținte Hamas din Fâșia Gaza.

Sursă foto: bbc.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.