Mii de israelieni au participat sâmbătă seară (06.06.2020) la proteste în Tel Aviv, împotriva deciziei premierului Benjamin Netanyahu de a demara la începutul lunii viitoare procesul de anexare a unor părți din Cisiordania, scrie The Times of Israel.

Zeci de ofițeri au asigurat desfășurarea mitingului, după ce poliția a declarat că prezența va fi limitată la 2.000 de persoane. Se pare că, totuși, numărul participanților a depășit 6.000 în ceea ce pare a fi cel mai mare protest din Israel de la începutul pandemiei de coronavirus.

Manifestarea a fost organizată de partidul de stânga Meretz și de facțiunea comunistă Hadash din Lista comună majoritar-arabă, alături de alte câteva grupuri de stânga.

Nitzan Horowitz, liderul Meretz, a declarat în fața mulțimii că anexarea teritoriilor palestiniene va fi o „crimă de război” și că va costa Israelul milioane, deoarece economia este deja puternic afectată de pandemie.

„Nu putem înlocui o ocupație de zeci de ani cu un apartheid care va dura pentru totdeauna”, a declarat Horowitz. „Da, pentru două state și pentru două popoare, nu, pentru violență și vărsare de sânge”, a continuat acesta.

Liderul mișcării de stânga a mai spus că „anexarea este o crimă de război, o crimă împotriva păcii, o crimă împotriva umanității, o crimă care va avea ca rezultat vărsarea de sânge”.

Acesta i-a acuzat pe ministrul apărării, Benny Gantz, pe ministrul de externe, Gabi Ashkenazi, pe ministrul economiei, Amir Peretz, că „ridică mâinile și se târăsc în cealaltă parte”, făcând referire la coaliția de guvernământ acceptată de cei trei lideri de centru-stânga cu partidul de centru-dreapta condus de premierul Netanyahu.

Sursă foto: tellerreport.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.