Aproximativ 9.000 de refugiați s-au întors din Armenia în Nagorno-Karabakh însoțiți de forțele de menținere a păcii ruse, începând cu 14.11.2020, informează ziarul Krasnaya Zvezda, citat de TASS.

„Ministerul rus al apărării informează că, din 14.11.2020, aproximativ 9.000 de refugiați s-au întors în Nagorno-Karabakh. În primele zile, numărul lor nu a depășit câteva sute de oameni, dar acum, mii dintre cei care doresc să se întoarcă acasă sosesc la locul de adunare de la Erevan”, precizează publicația rusă.

Duminică (22.11.2020), ministerul apărării din Rusia a informat că 1.400 de persoane s-au întors la Stepanakert însoțite de forțele de menținere a păcii ruse, iar sâmbătă, 1.100 de refugiați s-au întors în zonă.

Potrivit ministerului rus al apărării, forțele de menținere a păcii sunt formate în cea mai mare parte de unitățile Brigăzii a 15-a. Posturi de observare ruse au fost înființate de-a lungul liniei de contact în Nagorno-Karabakh și de-a lungul Coridorului Chinei care leagă Armenia și Nagorno-Karabakh. Comanda operației de menținere a păcii se află în Stepanakert, iar situația este monitorizată permanent, explică sursele ministeriale.

Ceea ce nu menționează publicația rusă este faptul că situația azero-armeană, care este una tensionată de ani buni de zile, se datorează și implicării și intereselor Moscovei în regiune. Dar, ca de obicei, Rusia este prezentată drept „salvatoarea” națiunilor pe care le-au asuprit, pe care le-au controlat și manipulat din umbră după bunul plac.

Sursă foto: themoscowtimes.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.