Este extrem de trist să vezi cum propaganda și dezinformarea au atât de multă priză la publicul din România, un public, în general, needucat, dezinteresat să se informeze în mod curent și coerent.

Ultimele zile ne-au dovedit cât de ușor putem fi influențați (unii dintre noi), de tot felul de inepții și cum presa și diverși „binevoitori” din social media contribuie masiv la alimentarea acestora. Mai mult, nu am observat o reacția solidă și vehementă din partea marilor și prestigioaselor think tank-uri super-ultra-mega specializate în infamul „fake news”. Situația stă și mai rău când vine vorba de structurile guvernamentale.

Haideți să vedem doar câteva exemple din ultimele zile care au surescitat întreaga populație a României:

Marți, în frumoasa zi de 8 martie, ziarul rus Ria Novosti a publicat un articol în care susținea că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, nu se află la Kiev, într-un buncăr, ci cel mai probabil la Brașov în România. „Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul War on Fake Telegram… Locația probabilă a lui Zelensky este orașul românesc Brașov: utilizatorii site-ului Flightradar au atras atenția asupra unei aeronave neidentificate care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Este posibil, scrie canalul, ca avioanele să-l transporte pe Zelensky și echipa sa”, scria ria.ru. Știrea a fost preluată cu mare fast de multe site-uri de pe meleagurile autohtone.

Argumente zero, dovezi zero. Cu toate acestea, unul dintre idioții utili ai țării, în cazul de față primarul Brașovului, Allen Coliban, a ales să publice (chiar și sub formă unui pamflet) o imagine trucată în care dădea mâna cu președintele Zelenski, cu următorul text: „Președintele Zelenski este la Brașov, conform presei ruse. Confirm, suntem aici, dar fără stewardese”.

Păi cum să nu agiți oamenii când tu în plină situație de criză și cu război la granița faci astfel de postări, băi deșteptule…

La doar o zi distanță, pe 9 martie, mai multe trust-uri de presă au sărit ca arse și au ales să agite publicul cu o știre potrivit căreia „alimentarea cu electricitate a centralei de la Cernobîl a fost întreruptă, iar generatoarele de rezervă, care au intrat în funcțiune, au combustibil pentru doar 48 de ore”, după care va fi jale. Marea majoritate a jurnalistelor leșinate (foarte multe dintre ele de pe la Digi24) sunau experții în domeniu și îi întrebau mai pe ocolite sau mai direct când o sa murim cu toții. Și chiar și atunci când li se explica faptul că volumul de apă de răcire de la centrala nucleară de la Cernobîl este suficient pentru eliminarea eficientă a căldurii, fără a fi nevoie de aport de electricitate, ele continuau cu aceeași întrebare cretinoidă „Când o sa murim cu toții?”.

Tot în aceeași zi de 9 martie, a explodat toată opinia publică vis-a-vis de prețurile la carburanți, iar analfabeții funcționali ai țării (din păcate un procent mult prea mare al populației) au sărit la pompă cu pungi de plastic, tomberoane și damigene. Scumpirile au existat, dar nebunia și haosul care au paralizat marile orașe ale țării au fost total nejustificate. În plus, mai toate televiziunile urlau că litrul de benzină a ajuns la 13-14-15 lei – context în care asta se întâmpla la 2-3 stații din toată țara la benzinării no name.

Și uite cât de simplu a fost să deturnezi absolut toată atenția de la orice alt subiect de interes, cu impact mult mai mare și imediat asupra tuturor cetățenilor lumii.

Ori sunt foarte eficienți băieții ăștia cu propaganda, ori chiar suntem o nație de… admirat.

Sursă foto: macrobusiness.com.au

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.