Ministerul de interne a trimis către ANCOM, pentru punere în aplicare, decizia de blocare a două site-uri (r.news-romania24.xyz și news-romania24.xyz) pentru publicarea de informații false, acestea având potențial de a crea panică și „a pune presiune pe anumite sisteme ale statului român”.

Unul dintre articolele propagate în spațiul public ce conținea informații false, intitulat „Rusia vine în ajutorul României. Armata rusă va lupta cu coronavirusul în România”, prezenta Rusia drept salvator al statului român în lupta cu pandemia.

Textul integral al articolulului:

Armata rusă va trimite echipament şi personal în Romania pentru a ajuta ţara europeană să oprească răspândirea noului coronavirus în teritoriu. Rusia va furniza vehicule, echipamente şi specialişti.

Ministrul Apărării din Rusia a spus astăzi că a pregătit nouă avioane militare cu provizii şi 100 de oameni să îi trimită în Romania împreună cu echipamente – printre care Kremlinul a spus că se vor număra dezinfectanţi şi echipamente de protecţie.

Cele opt echipe medicale includ „unii dintre cei mai buni specialişti ai ministerului Apărării în domeniul virusologiei şi al epidemiologiei, cu experienţă internaţională semnificativă în combaterea epidemiilor, precum şi echipament modern pentru diagnostic şi dezinfecţie”, a transmis ministerul.

Potrivit autorităților, un alt articol cu titlul „Oficial! Italia, Germania, Franța își închid definitiv hotarele pentru doi ani”, a fost folosit pentru a dezinforma cititorii din România. Prin acest material se inducea ideea că românii aflați peste hotare nu se pot întoarce în țară.

Sursă foto: watchingamerica.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.