Compania germană Hensoldt lucrează cu compania daneză MyDefence la un sistem de apărare împotriva dronelor pentru un client din Asia de Sud-Est.

Acest sistem este format dintr-un radar Hensoldt Spexer 360 și MyDefence Watchdog 200, un detector de undele radio direcționale de tip rețea și unul de comandă și control. Sistemul va fi integrat într-un vehicul anti-drone pentru monitorizarea spațiilor aeriene urbane.

Suita Counter-UAS dezvoltată de Hensoldt și MyDefence permite operatorului să vizualizeze o amenințare detectată de sistem pe o hartă cu o suprapunere a zonelor vizate, iar o alarmă este imediat afișată pe ecran.

Sistemul modular Xpeller de la Hensoldt și-a dovedit capacitățile de performanță în mai multe rânduri în 2019, în monitorizarea Summit-ului G7 de la Biarritz, în protejarea Salonului Aerian din Paris în Le Bourget și în securizarea paradei de ziua națională a Franței de la Paris de pe 14 iulie. Senzorii MyDefence RF au fost utilizați de clienți din zona civilă și militară încă din 2015, protejând numeroase trupe ale armatei SUA în conflicte urbane.

Așadar, noul sistem germano-danez promite să fie un produs de succes, adaptat la cele mai noi cerințe și realități ale conflictelor contemporane, ce au un puternic caracter hibrid.

Sursă articol: euro-sd.com

Sursă foto: nachman-tech.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.