Estonia, Letonia și Finland au semnat luni (06.04.2020) un acord tehnic pentru dezvoltarea în comun a unui prototip de vehicul blindat. Estonia, principalul promotor al proiectului, a prezentat planurile drept un mijloc de relansare a industriei de apărare și de consolidare a securității, ca urmare a crizei globale de coronavirus.

Noul acord permite Estoniei să continue participarea la efortul tri-național de a îndeplini cerințele pentru achiziționarea unei flote de vehicule blindate cu componente comune, a scris ministerul apărării din Estonia într-un comunicat.

„Trebuie să reținem că obiectivul nostru principal este să dezvoltăm o platformă care să îndeplinească cerințele forțelor de apărare din Estonia la un preț favorabil”, a declarat Kristikan Prikk, secretar permanent al ministerului apărării. „Vedem un potențial mare în acest proiect, mai ales că suntem implicați deja în faza de dezvoltare, care este cea mai bună modalitate de a ne asigura că în final vom avea echipamente care să ne satisfacă nevoile”, a mai spus acesta.

Rezultatele inițiale pentru dezvoltarea unui prototip pentru un vehicul nou sunt planificate pentru acest an, potrivit oficialilor estonieni.

„În actuala criză este, de asemenea, crucial să continuăm să ne consolidăm capacitatea de apărare și, dacă este posibil, să punem bazele creării de noi locuri de muncă sau să le menținem pe cele existente în sectorul industriei de apărare”, a mai precizat Kristikan Prikk.

Estonia are frontieră comună cu Rusia, la fel ca și celelalte două țări membri ale programului, Finlanda și Letonia. Aceste țări s-au arătat nemulțumite de-a lungul timpului de activitățile militare ale Federației Ruse de-a lungul granițelor lor.

Sursă articol și foto: defensenews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.