Prima escadrilă de avioane F-35A ale US Air Force în Europa a primit primele aparate de acest tip, la baza Royal Air Force din Lakenheath, în estul Angliei.

495th Fighter Squadron, cunoscută sub numele de „Valkyries”, care a fost reactivată în urmă cu un an la baza aeriană Lakenheath, va avea alocate 24 de avioane F-35A, o creștere semnificativă a capacităților forțelor americane în Europa.

Primele patru F-35A au sosit la Lakenheath reprezentând punctul culminant al unui proces de șase ani de când baza a fost anunțată pentru prima dată ca fiind o viitoare gazdă a avionului de vânătoare de generația a cincea.

„Forțele noastre de coaliție se antrenează și luptă în cel mai dinamic teatru, necesitând cele mai avansate platforme”, a spus generalul Jeff Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA în Europa, informează The Drive.

„Valkyries simbolizează mișcarea forței către mai multă incluziune și reprezintă, în egală măsură, superioritatea aeriană a acestui avion din a cincea generație”, a adăugat Lt. Col. Ian McLaughlin, comandantul 495th Fighter Squadron.

Înainte de sosirea avioanelor, baza Lakenheath a fost echipată cu o nouă infrastructură, inclusiv un simulator de zbor, o unitate de întreținere, noi hangare și facilități de depozitare pentru a găzdui Joint Strike Fighters.

În afara Marii Britanii, avioane F-35 sunt sau vor fi dislocate în Belgia, Danemarca, Finlanda, Olanda, Norvegia, Polonia și Elveția, înainte de sfârșitul acestui deceniu.

Sursă foto: The Drive

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.