Industria rusă are în vedere dezvoltarea unor drone grele pentru controlul frontierei în regiunile arctice, a declarat joi (28.05.2020) pentru TASS, prim-adjunctul Serviciului Federal de Securitate (FSB) și șeful Serviciului Grăniceri, Vladimir Kulishov.

„În interesul desfășurării unei activități de pază la frontieră în zonele arctice îndepărtate și în mările Orientului Îndepărtat, drone de clasă medie și grea vor fi solicitate pe termen mediu, deoarece asigură transmiterea datelor privind situația de frontieră la distanțe mari și sunt mai puțin dependente de condițiile meteorologice”, a precizat Vladimir Kulishov cu ocazia aniversării zilei grănicerilor ruși.

Sisteme de aeronave fără pilot ar fi deja disponibile în Rusia, a mai precizat prim-adjunctul FSB. „Drone produse în plan intern sunt utilizate în mod activ în protejarea frontierei de stat, împreună cu sisteme de supraveghere video mobile, destinate controlului la distanță a secțiunilor de frontieră și coordonării patrulelor de frontieră”, a mai subliniat acesta.

În august anul trecut, „Ohotnik” – o dronă grea de spionaj, invizibilă pe radar, a efectuat cu succes primul zbor, anunța armata rusă, scria The Associated Press, citată de news.ro. Drona perzintă multe similitudini cu cea americană model RQ-170 Sentinel, produsă de Lockheed Martin, cântărește circa 20 de tone și are o autonomie de 5.000 de km.

Sursă foto: tass.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.