Președinta Maia Sandu va efectua marți, 23 noiembrie, o vizită oficială în România, la invitația omologului său de la București, președintele României, Klaus Werner Iohannis.

Vizita preşedintelui Republicii Moldova este prima vizită oficială în România pe care aceasta o efectuează după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 şi are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale, a transmis, sâmbătă, Administraţia Prezidenţială.

După ceremonia oficială de primire și discuțiile cu participarea delegațiilor, cei doi lideri vor susține o conferință de presă comună.

La București, șefa statului va fi însoțită de Cristina Gherasimov, secretar general al Președinției și Sorina Ștefârță, consilier pentru comunicare publică.

Din delegația oficială va mai face parte și vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, cel care recent a afirmat într-un interviu acordat postului de radio moscovit ”Эхо Москвы”că “Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România”.

E de așteptat ca în timpul vizitei să fie reluată discuția despre finanțarea acordată de România, în paralel cu asumarea de către Chișinău a unui set de reforme.

Sursă foto: Presidency.ro

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.