În ultimele săptămâni, mass-media rusă, citată de Bulgarian Military, continuă să susțină că au fost executate cu succes deja peste 200 de teste asupra noii aeronave de interceptare MiG-41. Inginerii ruși ar fi efectuat testele într-un tunel de vânt. Aceste informații sugerează că avionul de luptă cu specificații defensive, destinată misiunilor de interceptare, are deja un design specific și o documentație de proiectare.

MiG-41 este o aeronavă destinată interceptărilor dezvoltată în cadrul programului Forțelor Aerospațiale ruse – PAK DP. Conform informațiilor din Rusia, acest avion va fi dezvoltat pentru a rezista condițiilor meteorologice severe din Arctica. Experții ruși spun că MiG-41 va zbura aproape de orbita spațială, cu o viteză de aproximativ 4,3 Mach.

Potrivit speculațiilor din presa rusă ar exista posibilitatea ca rușii să lucreze și la o versiune fără pilot a avionului, pe lângă varianta tradițională pilotată.

Ministerul apărării din Federația Rusă a refuzat să comenteze informațiilor cu privire la progresul testelor și al dezvoltării prototipului aeronavei.

MiG-41 este în curs de dezvoltare încă din 2015 și există încă informații contradictorii despre momentul în care ar fi planificat primul zbor de testare. Rusia crede că va avea loc în 2023, dar mass-media occidentală consideră că va fi 2 ani mai târziu, în 2025.

Sursă foto: airrecognition.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.