Departamentul de Stat al SUA a aprobat săptămâna trecută posibila vânzare a 517 vehicule tactice grele către Kuweit. Costul estimat este de 445 milioane dolari. Vehiculele includ camioane tactice cu mobilitate extinsă (HEMTT), transportoare pentru echipamente grele (HET), transportoare cu rachete ghidate și camioane-cisternă pentru combustibil. Contractorul principal va fi Oshkosh Defense, împreună cu Fontaine Trailers și Etnyre.

Defense Security Cooperation Agency (DSCA) a precizat într-un comunicat că „această vânzare propusă va sprijini politica externă și securitatea națională a Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat major non-NATO, care este o forță importantă pentru stabilitatea politică și progresul economic în Orientul Mijlociu”.

„Kuweitul va folosi aceste vehicule pentru a transporta și sprijini echipamentele grele, inclusiv tancurile M1A2 și noul lor tanc de luptă principal M1A2K prevăzut pentru livrare în 2021”, a spus DSCA. „Kuweitul nu va avea nici o dificultate să integreze acest echipament și serviciile asociate în forțele sale armate”, a mai explicat DSCA.

Sursă foto: worldofmods.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.