Tank Showdown: America's M1 Abrams vs. Russia's Armata (Who Wins?) | The  National Interest | Army tanks, Tank, Tanks military

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat vineri vânzarea a 250 de tancuri Abrams, în valoarea de 6 miliarde de dolari, către Polonia, în contextul în care Washingtonul încearcă să consolideze apărarea unui aliat-cheie din Europa de Est, pe fondul ameninţării tot mai mari de război între Ucraina şi Rusia, scrie Breaking Defense.

Unele dintre aceste forţe (se află) la mai puţin de 200 de mile (321 km) de graniţa poloneză„, a declarat Austin în timpul unei călătorii la Varşovia, pe fondul desfăşurării ruseşti de trupe în Belarus și în jurul Ucrainei.

Vânzarea de tancuri Abrams către Polonia, care găzduieşte, de asemenea, un viitor amplasament american de apărare antirachetă, este un alt semn al unei relaţii de apărare profunde şi în creştere cu Statele Unite. Ea urmează desfăşurării a aproape 5.000 de soldaţi americani suplimentari în Polonia, precum şi a unor avioane de luptă, ca parte a răspunsului Washingtonului la criza din Ucraina.

Tancul de luptă Abrams transportă un echipaj de patru persoane şi are un tun încărcat manual care poate trage împotriva vehiculelor blindate cu personal inamic şi chiar a avioanelor care zboară la joasă înălţime, potrivit producătorului său, General Dynamics .

Ceea ce nu a vrut domnul Putin a fost un NATO mai puternic pe flancul său, şi exact asta are astăzi„, a declarat Austin într-o conferinţă de presă.

Pentru a doua zi la rînd, Austin a respins afirmaţiile Rusiei potrivit cărora îşi retrage trupele din zonele din jurul Ucrainei.

Polonia se numără printre membrii NATO care sunt cei mai aprigi în confruntarea cu ceea ce consideră a fi ambiţiile revizioniste ale Rusiei în Europa de Est.

Sursă foto: Getty Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.