Poliția germană consideră 61 dintre cei aproximativ 100 combatanţi ai grupării teroriste Daesh, care s-au întors în Germania din Siria şi Irak, ca fiind periculoși, precizează guvernul de la Berlin ca răspuns la o solicitare a parlamentarului Martin Hess, scrie Deutsche Presse-Agentur, citată de Agerpres.

32 dintre cei considerați periculoși sunt în prezent în închisoare sau în arest preventiv, a informat guvernul pe parlamentarul Martin Hess de la Alternativa pentru Germania (AfD).

Martin Hess, care este fost ofițer de poliție, a argumentat că poliţia nu este abilitată să-i monitorizeze pe cei consideraţi periculoşi din cauza lipsei de personal şi din motive legale. Potrivit Deutsche Presse-Agentur, politicianul de extremă dreapta a declarat că astfel de indivizi ar trebui deportaţi sau ţinuţi în custodie până când nu vor mai reprezenta o ameninţare.

Potrivit ministerului de interne german, peste 1.060 de extremişti islamişti au plecat din Germania în Siria şi Irak în ultimii ani. Se consideră că aproximativ o treime dintre aceştia s-au întors de atunci în Germania.

Se crede că cei clasificaţi drept periculoşi sunt capabili să întreprindă atacuri teroriste sau să execute violenţe motivate politic.

Sursă foto: thesun.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.