Israelul are în plan să construiască proprii sateliți de comunicații. Agenția Israeliană a Industriei Aerospațiale (IAI) a obținut un contract pentru construirea și dezvoltarea „Dror 1”, un satelit destinat să răspundă nevoilor de comunicații prin satelit ale statului pentru următorii 15 ani.

Satelitul israelian va fi dezvoltat de un departament specializat al IAI, Systems, Missile and Space Group, care are în atribuții construirea și implementarea sistemelor de apărare anti-aeriene, a sateliților de observare și nano-sateliților. IAI este organismul național israelian specializat în radare, sateliți, aviație civilă, UAV (aeronave pilotate de la distanță) și domeniul cibernetic.

Potrivit European Security and Defense, acordul semnat între guvernul israelian și IAI reprezintă startul demersurilor guvernamentale de a promova o strategie pe termen lung pentru comunicațiile prin satelit. Acest proiect provine dintr-o conștientizare a faptului că există o necesitate pregnantă de a obține independența în ceea ce privește infrastructura de comunicații, aspect critic pentru securitatea națională. De asemenea, structurile israeliene au înțeles că este esențial ca know-how-ul obținut în ultimii ani să rămână în interiorul granițelor și să fie folosit pentru dezvoltarea capabilităților la nivel național.

Sursă articol: euro-sd.com

Sursă foto: timesofisrael.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.