Industria românească de apărare primește o gură de oxigen. Asociația Colecționarilor de Arme a convins fabrica de la Cugir să modernizeze un pistol israelian care a făcut istorie și care acum corespunde standardelor NATO, arată stirileprotv.ro.

„Pandurul”, cum a fost botezat pistolul, va intra în dotarea armatei române, care a anunțat deja că va cumpăra cel puțin 1.000 de exemplare.

Pistolul LP 5, de calibru 9mm, sau „Pandurul” este varianta modernă a unei arme fabricate la Cugir încă din 1995, când producătorul român a obţinut patentul celebrei arme israeliene Jericho. De-atunci, pistolul a mai fost modernizat o dată, la sfârşitul anilor 2000. Însă colecţionarii de arme au cerut o variantă modernă care să marcheze 200 de ani de la Revoluţia lui Tudor Vladimirescu.

Ioan Gaucan, președintele Asociației Naționale a Colecționarilor de Arme: „Nu este o armă nouă, ea se află în dotarea armatei române, dar este modelul îmbunătăţit, model 2021, care a trecut toate testele nato de acceptare. Este o armă clasică, nu din polimer, plastice, cum sunt acum la modă, este mult mai rezistentă, pentru utilizare militară.”

 „Pandurul de la Cugir este o armă semiautomată care îndeplineşte cerinţele unei arme de serviciu. Nu este grea, comparabilă cu alte pistoale cu cadru din metal. Este o armă cu un potenţial de precizie de acurateţe mare”, explică Baity Pera, secretar general A.N.C.A.

Sursă foto: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.