Parlamentul finlandez a anunţat luni (28.12.2020) că poliţia investighează piratarea unui număr de conturi de e-mail ale unor deputaţi şi angajaţi ai instituţiei, relatează dpa, citat de Agerpres.

Atacul a avut loc în lunile recente şi a fost descoperit de sistemele de supraveghere tehnică ale parlamentului. Biroul naţional de investigaţii a lansat o anchetă asupra incidentului, cu sprijin din partea parlamentului. Nu se ştie cine este responsabil pentru piratarea acestor conturi, notează dpa.

Preşedinta parlamentului, Anu Vehvilainen, a declarat că atacul reprezintă „o ameninţare serioasă împotriva democraţiei noastre şi a societăţii finlandeze”.

„Pentru a ne întări securitatea cibernetică, avem nevoie de propriile noastre măsuri naţionale, precum şi de o cooperare activă atât în interiorul UE, cât şi la nivel internaţional”, a adăugat aceasta.

Parlamentul finlandez nu a oferit informaţii suplimentare din cauza faptului că ancheta este în desfăşurare. Biroul naţional de investigaţii cooperează şi cu alte autorităţi din Finlanda, inclusiv poliţia, şi parteneri internaţionali.

Parlamentul Norvegiei a anunţat şi el un atac informatic similar mai devreme în acest an, pe care poliţia norvegiană l-a pus pe seama unor hackeri cu legături cu serviciul de informaţii militare rus – GRU.

Sursă foto: euronews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.