În cadrul operațiunii „Claw-Tiger”, forțele armate turce au distrus peste 500 de ținte PKK în regiunea Haftanin, din nordul Irakului. Potrivit surselor de securitate, în primele 36 de ore ale operațiunii, forțele turce au lovit peste 500 de ținte ale grupului terorist PKK, cu avioane F-16, focuri de artilerie și rachete, a precizat joi (18.06.2020) agenția de presă turcă Anadolu.

În urma atacurilor, comandourile turcești au efectuat, de asemenea, o operațiune de infiltrare pe cale terestră și aeriană, care vizează ascunzătorile teroriste. Ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, s-a adresat comandanților trupelor prin intermediul unui link video, menționând: „Operațiunea Claw-Tiger merge foarte bine”.

„Vom continua cu aceeași seriozitate și hotărâre și sperăm că vom încheia cu succes această operațiune”, a mai spus Hulusi Akar.

Luni (15.06.2020), ministerul a anunțat începerea unei alte operațiunii, Claw-Eagle, în nordul Irakului, menționând că avioanele de luptă turce au distrus peșterile unde se adăposteau teroriștii. Operațiunea s-a desfășurat împotriva bazelor teroriste din Sinjar, Qandil, Karacak, Zap, Avasin-Basyan și Hakurk.

Sursă foto: rawanmedia.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.