Un schimb de focuri a avut loc, luni dimineață (23.08.2021), pe aeroportul din Kabul între atacatori necunoscuți și soldați ai forțelor de securitate afgane, unul dintre aceștia fiind uciși, iar trei răniți, potrivit armatei germane. În confruntarea armată au intervenit ulterior forțe americane și germane, spune Bundeswehr pe pagina sa de Twitter.

CNN transmite că un lunetist din afara incintei a început să tragă în gărzile afgane din incinta aeroportului, acestea au ripostat, dar soldații americani au început să tragă în gărzile afgane. Doi oficiali NATO din aeroport au spus că situația este sub control, iar toate porțile au închise.

Schimbul de focuri a avut loc la poarta nordică a aeroportului din Kabul la ora 06:43, ora locală (05:13 ora României), potrivit sursei citate.

Niciun soldat german nu a fost rănit, precizează Bundeswehr. Armata germană nu a precizat dacă victimele sunt din din rândul talibanilor desemnați să păzească aeroportul.

Aeroportul din Kabul este într-o stare de haos de când talibanii au intrat în capitala afgană, pe 15 august, în condițiile în care SUA și forțele internaționale încearcă să-și evacueze cetățenii și afgani care se tem de noul regim.

Sursă foto: japantimes.co.jp

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.