În cadrul unei emisiuni televizate, Călin Georgescu a afirmat că „în societatea românească s-a produs un lucru neplăcut, și anume că pensiile militare au fost asimilate cu pensiile speciale, ceea ce  este o rușine de proporții și o jignire totală la adresa uniformei militare, și în mod special a jurământului militar”.

Acesta a mai adăugat că instituția jurământului militar este la fel atât pentru cadrele militare active, cât și pentru rezerviști, și el simbolizează faptul că “imi slujesc țara până la capăt”.

„S-ar putea și este foarte important să discutăm acest subiect cât mai curând posibil, fiindcă militarii sunt cea mai importantă structură a unei țări. În momentul în care duci în derizoriu armata, nu aduci doar o jignire militarilor, ci ataci istoria națională.”,  a sublinit Călin Georgescu.

În încheiere a afirmat că susținătorii acestui demers “au întreprins o acținue de slăbire a demnități statului român”.

Călin Georgescu a fost în perioada 1997-2013 director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă. În 2013 a devenit preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma.

A mai fost secretar general în Ministerul Mediului și director al Directiei Organizații Economice Internaționale în Ministerul Afacerilor Externe. În presă, numele său a mai apărut ca reprezentant al Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Împreună cu actorul Dan Puric, a lansat manifestul mişcării „Motivaţia: România”, mişcare naţionalist-ortodoxă.

Recent, Călin Georgescu a fost propunerea Alianței pentru Unirea Românilor pentru funcția de prim-ministru, la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Sursă foto: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.