Avioanele Typhoon și personalul Royal Air Force (RAF) vor ajunge în România pentru a se alătura misiunii de patrulare aeriană a NATO de lungă durată pentru regiunea Mării Negre, a anunțat guvernul de la Londra, potrivit Newsweek.ro

Cele patru avioane Typhoon care fac parte din Escadrila 3 sunt în prezent staționate la RAF Coningsby. Ele vor fi trimise și vor desfășura misiunea de poliție aeriană a NATO de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Misiunea este susținută de 150 de membri ai RAF din cadrul RAF Wittering, Personalul a urmat recent instruire la Centrul de pregătire operațională al RAF Leeming.

„Marea Britanie rămâne angajată față de securitatea NATO și europeană în fața agresiunii ruse și a invaziei neprovocate a Ucrainei”, a declarat Ministrul forțelor armate James Heappey.

Operațiunea BILOXI este o misiune NATO de lungă durată, iar Royal Air Force joacă un rol central în securitate și descurajarea militară în Europa.

Poliția aeriană este o operațiune pur defensivă și o misiune permanentă a NATO care a început în 1961 în timpul Războiului Rece. Misiunea asigură securitatea și integritatea tuturor spațiilor aeriene ale statelor membre Alianței NATO. Spațiul aerian este monitorizat de centrele de operațiuni și acolo unde se apreciază că este necesară o interceptare, aeronavele NATO pot fi implicate ca parte a unei alerte de reacție rapidă. Marea Britanie sprijină România prin creșterea propriilor capacități.

Sursă foto: Getty Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.