Parlamentul turc a prelungit miercuri desfășurarea forțelor turce de menținere a păcii în Azerbaidjan cu încă un an, a informat agenția oficială de presă Anadolu .

Turcia este unul dintre cei mai apropiați aliați ai Azerbaidjanului și și-a apărat ferm dreptul de a-și revendica pământurile pe care le-a pierdut în fața separatiștilor etnici armeni în războiul din 1988-1994.

Moțiunea, votată miercuri în parlament, spunea că un centru comun înființat de forțele armate turce și ruse pentru a monitoriza încetarea focului dintre Azerbaidjan și arhi-inamicul său Armenia „își continuă cu succes activitățile”, potrivit Anadolu .

Anul trecut, Rusia a ajutat la negocierea unui acord de pace între Armenia și Azerbaidjan, care a pus capăt a șase săptămâni de lupte pentru regiunea disputată Nagorno-Karabah.

După încetarea focului, parlamentul turc a autorizat trimiterea de trupe în Azerbaidjan pentru a stabili un „centru de menținere a păcii” cu Rusia având ca scop monitorizarea armistițiul .

În baza acordului intermediat de Rusia, Armenia a cedat teritorii Azerbaidjanului în enclava aflată în litigiu, precum și zonele înconjurătoare pe care le controlase de la războiul din anii 1990. De asemenea, a permis desfășurarea forțelor de menținere a păcii rusești în zonă.

Sursă foto: AFP

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.