Taras Bilan, membru al Consiliului municipal Ternopol din partidul fostului președinte al Ucrainei Petro Poroshenko, a cerut actualului șef al republicii, Vladimir Zelensky, să inițieze demersurile pentru crearea de arme nucleare și, dacă este necesar, folosirea lor împotriva „principalilor dușmani ai Kievului” – Rusia și Ungaria.

„Pentru a pune la lucru Energoatom împreună cu institutele de cercetare din Ucraina creați urgent 100-150 de încărcături atomice și așa-numite bombe murdare, ca mijloc de a descuraja un agresor extern”, scrie Taras Bilan pe pagina sa de Facebook, citat de The Eastern Herald.

Parlamentarul ucrainean a punctat Ungaria ca inamic al Ucrainei, raportându-se la presupuse planuri ale Budapestei pentru o nouă diviziune teritorială a Transcarpatiei.

Potrivit lui Bilan, partea ucraineană ar trebui să utilizeze aceste arme nucleare cu ajutorul unor rachete anti-nave sovietice și grupuri de sabotaj. „Pentru a livra bombele murdare create cu scopul de a stabili și de a pregăti lupta în apropierea instalațiilor militare ale orașelor: Budapesta, Sankt Petersburg și Moscova”, a explicat acesta.

Sursă foto: unian.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.