Soldații NATO staționați în România și militari ai Armatei Române au participat la Trojan Footpring 22, un exercițiu multinațional care a implicat manevre în aer și pe mare, acesta fiind unul dintre cele mai complexe exerciții de instruire a soldaților din Forțele pentru Operații Speciale Române.

Armata Română a desfașurat în ultima perioadă mai multe exerciții de acest gen cu soldații din cadrul NATO care sunt staționati în țara noastră, totul în vederea unei mențineri a soldaților într-o formă de pregatire cât mai bună pentru a putea interveni în situații neprevăzute.

Exercițiul Trojan Footprint 22 a fost planificat și coordonat de Comandamentul Statelor Unite pentru Operaţii Speciale în Europa (SOCEUR) și a oferit unităților implicate ocazia de a testa şi demonstra tactici, tehnici şi proceduri de tip „multi-domain” ce implică seturi de competenţe profesionale caracteristice militarilor din Forţele pentru Operații Speciale terestre, aeriene şi navale.

Trojan Footprint 22 s-a desfășurat simultan în Bulgaria, Croația, Estonia, Georgia, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Muntenegru, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și România.

Sursă foto: MApN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.