Șeful Direcției Management Resurse Umane (DMRU), din cadrul STS, general de brigadă Daniel Cosmin Grigore, a fost trimis în judecată miercuri (29.07.2020), pentru abuz în serviciu și instigare la fals intelectual în formă continuată, conform DNA.

În același dosar mai este inculpat și general de brigadă (r) Nicolae Fugulin, care și-a recunoscut faptele de trafic de influență și a pledat vinovat. Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru o pedeapsă de un an și opt luni de închisoare cu suspendare.

Rechizitorul a fost realizat de procurorii militari din cadrul DNA. În acest caz mai sunt inculpate alte cinci cadre și foste cadre ale STS, inculpate de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată, complicitate la folosirea ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității și cumpărare de influență.

Potrivit procurorilor DNA, infracțiunile menționate anterior au fost comise în perioada iunie 2019 – martie 2020, cu ocazia organizării a trei concursuri de promovare a unor angajați STS din Corpul Subofițerilor în cel al Ofițerilor, mai precizează DNA.

DNA explică faptul că una dintre candidate nu ar fi obținut avizul psihologic la o primă testare, iar în urma retestării avizul a fost unul favorabil, deși rezultatele au fost similare cu cele de la prima testare.

Acest lucru s-ar fi întâmplat după ce un alt ofițer ar fi exercitat presiuni asupra examinatorului, la solicitarea generalului de brigadă Daniel Cosmin Grigore.

Un caz similar s-ar petrecut, potrivit DNA, cu un alt candidat, care a susținut testarea pentru cunoștințe profesionale, trecută cu brio tot în urma unor intervenții și presiuni din partea unor cadre cu funcții de conducere din STS.

Sursă foto: sts.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.