Potrivit „The Times of Israel”, care citează un ofițer de rang înalt din serviciul de informații israelian Mossad, agențiile de spionaj din întreaga lume, care se ocupă în mod normal de securitatea națională, terorism și criminalitatea internațională, se concentrează acum, în timpul pandemiei de coronavirus, pe obținerea de echipamente medicale care au devenit rare și valoroase.

Într-o emisiune difuzată marți (31.03.2020) pe postul de știri „Uvda”, de la Channel 12, șeful departamentului tehnologic al Mossad a declarat că țările au fost atrase într-o luptă aprigă pentru preluarea controlului asupra unor resurse medicale limitate.

Mossad, care a fost însărcinat să obțină echipamente medicale din străinătate, pe fondul deficiențelor la nivel global, a ajutat la obținerea a 25.000 de măști respiratorii, 20.000 de kituri de testare, 10 milioane de măști chirurgicale și 700 de salopete pentru lucrătorii de pe ambulanțe care efectuează, de obicei, testele inițiale.

În ultimele săptămâni, Mossad a facilitat trei transporturi de echipamente medicale ce au avut ca scop remedierea deficiențelor din Israel.

„Am supravegheat multe operațiuni în viața mea, dar nu m-am ocupat niciodată de o operațiune atât de complexă”, a spus ofițerul Mossad, identificat doar cu inițiala ebraică „ח” („Het”).

El a mai spus că guvernul a însărcinat Mossad să obțină peste 130.000 de obiecte necesare pentru combaterea focarului de coronavirus, inclusiv măști de gaz, kituri de testare, medicamente, echipamente de protecție și, cel mai important, ventilatoare, care au devenit printre mărfurile cele mai căutate din lume.

„Suntem campioni mondiali în operațiuni și știm să gestionăm operațiuni complexe. Folosim conexiunile noastre speciale pentru a câștiga cursa și poate facem ceea ce întreaga lume face – punem mâna pe stocurile comandate de alții”, a mai spus oficialul serviciului de informații.

„Het” a spus că departamentul său beneficiază de peste 2.000 de oportunități zilnic, unele false, altele reale.

„Am avut un caz cu o țară din Europa unde camioanele noastre au ajuns la ușile fabricii, dar o altă țară europeană a fost în fața noastră și a încărcat echipamentele. Am avut, de asemenea, o situație în care aveam echipamente pe care le-am achiziționat într-un avion, dar trebuiau descărcat, deoarece avionul nu a primit permisiunea [pentru decolare] din cauza embargoului”, a precizat ofițerul Mossad.

Sursă articol: timesofisrael.com

Sursă foto: rtbf.be

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.