Trupele ucrainene au învins şi au capturat o unitate de elită a armatei ruse în apropiere de Harkov, a anunţat Oleksi Arestovici, consilier al şefului biroului preşedintelui, citat de Nastoiaşcie Vremia. „A doua unitate de elită a armatei ruse a fost învinsă şi luată prizonier lângă Harkov, potrivit adevărul.ro

El a adăugat că armata ucraineană i-a capturat pe comandanţii batalionului de tancuri şi pe comandantul adjunct al regimentului. Jurnalistul ucrainean Iuri Butusov, la rândul său, a declarat că 22 de tancuri din Divizia 2 Gardă Taman şi comandanţii acesteia s-au predat ucrainenilor.

22 de tancuri din Divizia 2-a a Gărzii Motorizate Taman, condusă de adjunctul comandantului de Regiment şi Comandantul Batalionului de Tancuri, s-au predat imediat ucrainenilor”, a spus el. Potrivit lui Butusov, aceasta este una dintre unităţile de luptă de elită ale Federaţiei Ruse, care „este mereu prezentă la orice paradă şi spectacol, întruchipează puterea armatei ruse”.

Încă din noiembrie 2014, în regiunea Moscovei, a fost formată direcţia Armatei 1 a tancurilor de gardă.

Necesitatea de a crea această nouă unitate operaţională a fost argumentată de faptul că administrarea celei de-a 20-a Armate de gardă a fost mutată în grabă mai aproape de graniţa cu Ucraina, de la Nijni Novgorod la Voronej. În actualele Forţe Armate ale Rusiei, această armată a devenit prima armată de tancuri şi a noua în componenţa Forţelor Terestre. Unitatea nou-creată de forţe a inclus Divizia a 2-a a Gărzii Motorizate din Taman dislocată în Regiunea Moscova, Divizia a 4-a a Gărzii de Tancuri din Kantemirovsk, Brigada a 27-a de Gardă Motorizată din Sevastopol şi Brigada a 6-a de Tancuri, staţionată în regiunea Nijni Novgorod.

Sursă foto: Newsweek

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.