Agenția de știri rusească TASS a informat că dezvoltarea și construcția primelor două nave portelicopter (LHD) va costa aproximativ 100 de miliarde de ruble (1,3 miliarde de dolari). Contractul ar trebui semnat până la sfârșitul lunii aprilie, iar construcția primei nave ar trebui să înceapă în luna mai la șantierul naval Zalyv din Kerch, Crimeea.

„Contractul pentru construcția navelor ar trebui semnat în a treia decadă a lunii aprilie. Costul transportatoarelor de elicoptere va fi cu puțin peste 100 de miliarde de ruble ”, a informat TASS o sursă anonimă de la complexul militar-industrial rus.

Sursa a adăugat că „prima navă este planificată să fie adăugată flotei în 2026, iar a doua în 2027”. Cu toate acestea, agenția TASS precizează că nu are o confirmare oficială a informațiilor furnizate de sursa sa.

Viitoarele LHD-uri ruse vor fi construite în locul navelor de asalt de tip amfibiu din clasa franceză Mistral, a căror livrare a trebuit să fie anulată în urma crizei din estul Ucrainei din 2014. Noile nave vor avea o greutate de 25.000 de tone și o lungime de 220 m. Fiecare navă va putea transporta mai mult de 20 de elicoptere și vor găzdui până la 900 de soldați.

Sursă articol și foto: milmag.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.