Aminteam cu câteva zile în urma despre restricțiile impuse militarilor de-a lungul carierei și despre drepturile financiare ale acestora după trecerea în rezervă. Astăzi, se pare că Guvernul a decis să mai restrângă din drepturile acestora, în vederea menținerii continuității programului de lucru, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Potrivit Agerpres, Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, modificarea statutului poliţiştilor şi statutului militarilor, prevăzând, între altele, întreruperea concediilor de odihnă pentru asigurarea continuităţii programului de lucru şi suspendarea prevederilor legate de pensionare anticipată, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Au fost instituite reglementări care să întărească disciplina ierarhică în cadrul acestor instituţii şi pentru a reglementa situaţia unor angajaţi care trebuie în această perioadă să fie la dispoziţia instituţiilor de ordine şi siguranţă publică, în vederea combaterii efectelor epidemiei cu coronavirus. Astfel, potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, se întrerup concediile de odihnă pentru personalul acestor instituţii, se iau măsuri pentru asigurarea continuităţii programului de lucru”, a declarat Ionel Dancă, vineri, la Palatul Victoria, unde a anunţat o parte din deciziile luate de Executiv în şedinţa de joi.

De asemenea, detaşarea personalului în vederea efectuării misiunilor se va face obligatoriu fără acordul angajatului şi, totodată, se suspendă prevederile legate de pensionare anticipată pentru personalul din aceste instituţii pe perioada stării de urgenţă.

În plus, acum 3 zile, a fost publicat în Monitorul Oficial al României, nr. 241/24.03.2020, ordinul ministrului afacerilor prin care se stabilește că salariații din cadrul MAI nu au dreptul la zile libere acordate părinților pentru supravegherea copiilor pe perioada stării de urgență. În schimb, li se va acorda o majorare salarială drept compensare.

Cel mai probabil, în perioada următoare, va fi publicată în Monitorul Oficial modalitatea de recompensare pentru celelalte categorii aflate în imposibilitatea aplicării Legii nr. 19/2020.

Sursă articol: agerpres.ro

Sursă foto: pressalert.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.