Detașamentul Patriot olandez-german desfășurat la Baza Aeriană Sliač, Slovacia, a fost supus unor exerciții de antrenament pentru a se integra în Sistemul integrat de comandă și control al apărării aeriene și antirachete NATO.

Războiul din Ucraina a arătat că toate țările NATO, în special țările de pe flancul estic al NATO, trebuie să își poată proteja spațiul aerian”, se arată în comunicatul de presă al NATO.

Sursă: YouTube/ NATO

Invazia Ucrainei de către Rusia a schimbat fața securității europene și a subliniat necesitatea ca forțe pregătite pentru luptă să se poată desfășura cu viteză pe teritoriul NATO.

Diferiți aliați NATO își aduc expertiza respectivă pentru a consolida postura de descurajare și apărare a Alianței. O Forță operativă de apărare aeriană și antirachetă olandez-germană a desfășurat sisteme de rachete sol-aer Patriot lângă Baza Aeriană Sliač, Slovacia, în aprilie, pentru a consolida capacitățile de apărare de pe flancul estic al NATO.

Sistemele Patriot vor contribui la Sistemul integrat de apărare antiaeriană și antirachetă NATO (NATINAMDS), o rețea de senzori interconectați, mijloace de comandă și control și arme. Aceste sisteme defensive la sol vor consolida capacitatea NATO de a proteja teritoriul NATO împotriva oricărei amenințări și atacuri aeriene și cu rachete.

Sistemul permite NATO să asigure vigilență continuă în spațiul aerian al NATO.

Sursă foto:  Hepta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.